Порошенко формує жорстке антипутінське крило – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Певним чином надання громадянства Марії Гайдар – це сигнал, що розпочато роботу з формування майбутнього управлінського корпусу Росії на території України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що Президент України надав українське громадянство Марії Гайдар.

«Це рішення постпутінського періоду. Після Путіна з Росією доведеться щось робити. Зараз проводиться своєрідна робота з формування майбутнього управлінського корпусу Росії на території України. Те, що Саакашвілі взяв Гайдар до себе в команду, означає повне відсічення перспективи роботи в якихось путінських командах. Фактично, це формування антипутінського тренду в опозиційному російському русі й формування жорсткого антипутінського крила», – вважає Цибулько.

Політолог поділився міркуваннями щодо того, що Президент України надав українське громадянство Марії Гайдар.

Водночас політолог Олександр Дем'янчук говорить про те, що надання українського громадянства Гайдар – рішення досить дивне, оскільки сама Марія Гайдар заявила, що вона не відмовляється від російського громадянства.

«У такому разі має місце подвійне громадянство, що заборонено українськими законами. Тому виникає питання: для чого потрібне це рішення? Зараз «Опозиційний блок» може виступити з заявою й подати позов до суду про подвійне громадянство. Наскільки Марія Гайдар є фахівцем, теж важко сказати. Скоріш за все, це суто політична дія. Хоча, можливо, вона й стане нормальним управлінцем», – аналізує політолог.

Крім того, як зазначив експерт, навряд чи це було зроблено, щоб роздратувати Путіна. Скоріше Порошенко демонструє серйозність своїх намірів. Цілком можливо, що зіграло й особисте ставлення Саакашвілі до Путіна.

Нагадаємо, Марія Гайдар працювала радником віце-мера Москви з соціальних питань, а також заступником губернатора Кіровської області, де займалася питаннями охорони здоров'я та соціального розвитку регіону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: