Порошенко дав українське громадянство двом росіянам

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вручив паспорти громадян України російської громадському діячеві Марії Гайдар і російському журналісту, колишньому головному редактору Forbes-Україна Володимиру Федорину.
Фото: прес-служба Президента

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про надання громадянства і вручив паспорти громадян України росіянці Марії Гайдар і російському журналісту, колишньому головному редактору Forbes-Україна Володимиру Федоріну.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Президент подякував Марії Гайдар, Володимиру Федоріну та усім росіянам, які знаходять в собі мужність висловлювати незгоду з діями правлячого в Росії режиму, за їх активну сміливу громадянську позицію.

Порошенко обіцяє спростити видачу українського громадянства росіянамПорошенко ініціює зміни до законодавства для спрощення надання українського громадянства росіянам, переслідуваним на батьківщині

У свою чергу Гайдар відзначила, що для неї громадянство України є дуже знаковим вибором: «Я тут у важкий для України час для того, щоб розділити долю українського народу. У нас спільний ворог - авторитарний режим, який вбиває людей як у Росії, так і тут».

Вона також запевнила, що зробить усе можливе, «щоб цього ворога перемогти і показати інший шлях – шлях свободи і демократії, поваги, партнерства та добросусідства».

Марія Гайдар також вибачилася за те, що відбувається зараз у Росії та висловила сподівання, що «Україна побачить, що росіяни - це не лише війна, агресія і ненависть».

Порошенко ж побажав новим громадянам України не втрачати зв’язки з Росією. «Ваша незаангажована позиція, думка та інформація з України як альтернатива кремлівській пропаганді є дуже важливою для мільйонів росіян», - зазначив Глава держави.

Марія Гайдар – дочка колишнього виконувача обов'язків глави уряду Росії Єгора Гайдара. 17 червня губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі призначив її своїм заступником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: