У «Нафтогазі» домоглися свого: «Укрнафта» повернула 1,8 млрд дивідендів

Читать на русском

Публічне акціонерне товариство «Укрнафта» повідомило про виплату 1,779 млрд грн національній акціонерній компанії «Нафтогаз України».

Зазначену суму складають дивіденди від прибутків компанії за 2011-2013 роки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укрнафти».

При цьому, в компанії не забули нагадати, що «Нафтогаз» також винен «Укрнафті» 2,7 млрд грн за заволодіння газом їхнього видобутку.

«Виплата дивідендів проведена шляхом зарахування відповідно до статті 601 Цивільного кодексу України, оскільки НАК «Нафтогаз України» мала перед ПАТ «Укрнафта» зустрічні грошові зобов’язання з відшкодування шкоди, завданої Товариству внаслідок протиправного заволодіння та розпорядження Компанією природним газом ПАТ «Укрнафта» видобутку січня-лютого 2008 року на суму 2 666 971 742,40 грн», – йдеться у повідомленні ПАТ.

Як відомо, НАК «Нафтогаз» володіє контрольним пакетом акції підприємства, однак оперативний контроль над компанією здійснюють акціонери від групи «Приват», що мають 42% акцій.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада прийняла за основу і в цілому закон про виплату дивідендів акціонерними товариствами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: