На Донеччині сільські громади побоюються об'єднуватися з міськими – Жебрівський

Читать на русском
Донецька область стикається з безліччю проблем в процесі децентралізації - при тому, що план з цих реформ область ухвалила однією з перших в Україні.

Донецька область стикається з безліччю проблем в процесі децентралізації - при тому, що план з цих реформ область ухвалила однією з перших в Україні.

Про це написав у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає «Слово і Діло».

«Донеччині важко в цьому питанні – ми живемо в стані війни. На нашій території проходить АТО, і з цим пов’язано чимало проблем для ведення бізнесу», - пише чиновник.

Ще однією з проблем Жебрівський вважає побоювання сільських громад об’єднуватися з міськими. Політик вважає, що багато людей на селі, переживають за свою другосортність - мовляв, від міста буде більше депутатів, які зможуть перекроювати бюджет на свою користь.

«Але я не бачу проблеми, що на узбіччі цього проекту можуть залишитися неспроможні громади. Настрої, які панують сьогодні на території Донеччини, вказують, що тут такого не станеться», - пише глава області. На його думку, цього процесу не требі боятися, оскільки він органічний і за цією логікою розвивалася вся європейська спільнота.

На його думку, децентралізація повинна закінчитися у 2017 році. Тоді ж на базі новоутворених територіальних одиниць будуть проведені вибори до органів місцевого самоврядування. Перші результати можна буде побачити за 3-4 роки після об’єднання цих громад, обіцяє Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: