Жебрівський хоче змусити Ахметова грати за правилами

Читать на русском
На Донбасі повинна сформуватися нова політична еліта, вважає глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

У Донбасі повинна сформуватися нова політична еліта, вважає глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Пріоритетним завданням для цього, на його думку, є змусити промислово-фінансові групи Донецької області працювати в правовому полі.

Таку думку керівник Донецької області висловив в інтерв'ю «Обозревателю», передає «Слово і Діло».

На думку губернатора, у спілкуванні з великим бізнесом нова влада не має права діяти методами старої. Ні до чого хорошого репресивно-заборонні заходи не призведуть, враховуючи, що той самий Рінат Ахметов зберігає колосальний вплив на Донбасі, вважає глава Донецької ОДА.

Жебрівський чужий для Донбасу – експертВідомий політолог поділився міркуваннями з приводу головної причини звільнення Кіхтенка та призначення новим очільником Донецької ВЦА Жебрівського.

«З одного боку, існує законодавство України, яке просто необхідно змусити дотримуватися, в тому числі й фінансово-промислові групи. А паралельно – не просто боротися, відібрати, заборонити і так далі. Ні! Паралельно необхідно створювати умови для формування альтернативного бізнесу, малих бізнесів, великого бізнесу. Фінансово-промислові групи не потребують допомоги, захисту, лобіювання влади», – сказав Жебрівський.

Чиновник вважає, що в разі створення альтернативних варіантів розвитку бізнесу ринок відрегулює себе сам.

«Я не збираюся грати за чиїмись правилами. Є правила Жебрівського. І сьогодні економіка повинна грати за цими правилами. Ці правила націлені на формування нового Донбасу. Змусити великий бізнес грати за українськими законами, за українськими правилами. Нічого особистого», - повідомив губернатор Донеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: