Жебрівський накинув оком на Кубань: «Це українські землі»

Читать на русском
Глава військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський не тільки рішуче виступає проти відокремлення від України окупованих районів Донбасу, але і сподівається, що рано чи пізно до України приєднаються окремі південні території Росії.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не лише рішуче виступає проти відокремлення від України окупованих районів Донбасу, але і сподівається, що рано чи пізно до України приєднаються окремі південні території Росії.

Таку думку політик висловив в інтерв'ю виданню «Обозреватель», передає «Слово і Діло».

«Я чітко знаю, що в 1930-х роках на Кубані було 2 тисячі українських шкіл. Я прекрасно пам'ятаю хлопців з Кубані, з якими служив разом в 1980-1982 роках – вони краще розмовляли українською, ніж я. Тому це так само українська земля» – повідомив Жебрівський.

При цьому політик вважає, що таке приєднання станеться добровільно, без насильницького захоплення територій, після того, як на Донбасі й у всій Україні налагодиться життя.

«Спочатку наведемо лад тут, а потім... Я думаю, вони самі приєднаються. Ми тільки способом життя можемо щось зробити. Для того, щоб вбивати і на смертях будувати щось – багато розуму не треба. Це може робити тільки Путін», – сказав чиновник.

Себе Жебрівський вважає республіканцем за переконаннями і дотримується принципів «ні п'яді землі» та «від Сяну до Дону».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: