Яценюк у Вашингтоні не доб'ється від інвесторів грошей для України – експерт

Читать на русском
Олександр Савченкоекономіст, фінансист

Внутрішні інвестори нічого не очікують, тому що політика робиться не за кордоном, а в Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економіст Олександр Савченко, аналізуючи інвестиційну конференцію, яка проходить у Вашингтоні за участю Арсенія Яценюка.

«Залучити інвесторів допоможе не конференція, а реструктуризація кредитів, що має відбутися наступного тижня. Є надія, що приклад Греції був хорошим уроком для нашого уряду. Будь-які конференції, презентації без успішних домовленостей кредиторів нічого не варті. Сподіваємося, що цих домовленостей буде досягнуто», – розповідає експерт.

За його словами, немає різниці, хто поїхав до Вашингтона – Яценюк, Яресько чи Абромавичус, тому що інвестори вкладають не в міністрів. Головне, щоб це були професіонали, які проводять реформи, а Яценюк, можливо, навіть дасть фору іноземцям в уряді, тим більше вони поки що дуже слабкі як у фінансах, так і в економіці.

«Без сумнівів, конференція – це корисна справа, і навіть якщо один-два середніх інвестори звернуть увагу на Україну, це вже буде добре. Однак, на жаль, поки що внутрішні інвестори нічого не очікують, тому що політика робиться не за кордоном, а в Україні», – пояснив економіст.

Відзначимо, що міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус ще взимку пообіцяв, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України представить у Верховній Раді законопроект щодо захисту прав інвесторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: