Американські бізнесмени розпочали масштабні інвестиції в Україну – Абромавичус

Читать на русском
У Вашингтоні американські та українські бізнесмени оголосили про укладення ряду великих угод у ході двостороннього ділового форуму.

У Вашингтоні американські та українські бізнесмени оголосили про укладення ряду великих угод у ході двостороннього ділового форуму.

Про це повідомив міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус, передає «Слово и Діло» з посиланням на «РИА Новости».

«Позитивно те, що з боку американських інвесторів є великий інтерес до України. І під час форуму вже було оголошено про декілька угод», – сказав Абромавичус.

За його словами, зокрема, американський фонд Horizon Capital оголосив про вкладення коштів в найбільший український портал електронної торгівлі rozetka.ua.

Крім того, зазначив він, компанія Amazon.com оголосила про інвестиції в будівництво порту в Україні. За його оцінкою, ще як мінімум про три великих угоди буде оголошено в найближчі дні.

Український міністр назвав подібний розвиток подій дуже позитивним. Він також уточнив, що, в основному, інвестори цікавляться сільським господарством, сферою високих технологій, у тому числі в промисловості оборонного призначення.

«Ті проблеми, які бачать інвестори – досить старі, але їх треба вирішувати. Це повернення ПДВ, захист прав на інтелектуальну власність і, звичайно, наша судова система», – сказав Абромавичус.

Нагадаємо, перший американо-український бізнес-форум пройшов у Вашингтоні 13 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: