Петренко: Державна фіскальна служба – злісний порушник закону про люстрацію

Читать на русском
У Державній фіскальній службі вперто не бажають люструвати власних працівників, каже міністр юстиції Павло Петренко.

У Державній фіскальній службі всіляко опираються проведенню люстрації серед власних працівників.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає «Слово і Діло».

«Ми нарахували, що та сама фіскальна служба – одна з найбільших порушників щодо надання інформації про своїх співробітників, які обіймали посади в період з 2010 по 2014 роки. І було дуже багато прикладів, коли там у Волинській області, в Полтавській області, інших областях знаходили тих посадовців, які працювали в центральному апараті в місті Києві, коли та сама Ігнатенко, Мазурова та інші високопосадовці фіскальної служби трималися всіма способами за свої посади. Доходило до того, що листи підробляли певні особи, щоб отримати індульгенцію», – зазначив Петренко.

Міністр юстиції також пояснив журналістам факт скасування дії закону про люстрацію щодо керівника столичної міліції Олександра Терещука, якого Президент поновив на посаді указом про визнання його особою, що не підпадає під дію відповідного закону. За словами Петренка, Порошенко мав таке право – наприклад, у разі, якщо Терещук є учасником АТО.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції анонсував, що парламент до вересня цього року має ухвалити зміни до люстраційного закону, яких вимагає за результатами свого моніторингу Венеціанська комісія.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: