Погляд: за «ДНР» і «ЛНР» стоїть Німеччина

Читать на русском
Юрій Буздуганекономіст

Війна на сході України принципово не має військового вирішення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт Юрій Буздуган, аналізуючи заяву Юрія Луценка, який запропонував режим торгівлі з «ДНР» і «ЛНР».

«Питання торгівлі з «ДНР» і «ЛНР» має принциповий, а не економічний характер. Це стосується того, що ми робимо з Донбасом. Якщо ми займаємо жорстку позицію і Донбас нам не потрібен, про жодну співпрацю не може бути мови. Якщо ми виходимо з принципу «Донбас – це Україна», ми повинні підтримувати зв'язок з регіоном. Тому що ця війна не буде виграна зброєю», – вважає експерт.

На його думку, Донбас не можна перемогти військовим шляхом. Річ не в тім, що у «ДНР» і «ЛНР» зараз танків більше, ніж у Німеччини та Франції. Просто ця війна принципово не має військового вирішення.

«Війна на Донбасі вирішиться лише в соціально-економічній та політичній площинах. У цьому сенсі дії Луценка спрямовані на реінтеграцію Донбасу. Якщо хтось думає, що ми влаштуємо блокаду і поставимо всіх на коліна, це не спрацює», – пояснює Буздуган.

Підсумовуючи, економічний експерт розповів, що Україна не є гравцем цієї війни, як і «ДНР». Це зіткнення йде насамперед між Німеччиною та США. За «ДНР» і «ЛНР» стоїть Німеччина. За Україною – США. Німці не дадуть обвалити економіку Росії, а американці – України. Не має значення скільки грошей має Україна. Важливо, скільки грошей у американців та німців. Наші міркування щодо цього мало що вирішують. Тому Росія не доведе Україну до банкрутства – американці не дозволять. Україна ж «ДНР» – також не доведе. Це боротьба за контроль над глобальним обміном.

Відзначимо, що раніше Юрій Луценко також пообіцяв, що новий керівник Донецької області введе ті ж пропускні правила, що і на Луганщині.

Раніше Державна фіскальна служба збиралася врегулювати товарообіг в зоні АТО, а 12 травня глава Луганщини Геннадій Москаль своїм розпорядженням заборонив перетин лінії розмежування, що проходить через Луганську область, для будь-яких транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: