Путін відповість за війну на Донбасі: спецгрупи НАТО змінюють ядерну стратегію

Читать на русском

В НАТО дуже стурбовані публічними висловлюваннями Росії щодо ядерної зброї, та у відповідь на агресію Росії нову ядерну стратегію Альянсу можуть ухвалити вже до кінця 2015 року.

НАТО готовий переглянути свою стратегію щодо ядерної зброї на тлі воєнного конфлікту на сході України. У відповідь на агресію Росії нову ядерну стратегію Альянсу можуть ухвалити вже до кінця 2015 року.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

«Ми дуже стурбовані публічними висловлюваннями Росії щодо ядерної зброї. На цей момент в Альянсі ведеться багато розмов про ядерну зброю, але це робиться дуже повільно», – сказав чиновник НАТО.

Водночас Столтенберг заявив, що плани Володимира Путіна передати армії 40 нових ракет з ядерними боєголовками – це не що інше, як необґрунтоване і небезпечне «брязкання» ядерною зброєю.

США прагнуть вже до кінця поточного року почати активне обговорення нової ядерної доктрини Альянсу.

«Ядерна стратегія буде обговорюватися в ході дводенної зустрічі керівництва НАТО, яка почалася в Брюсселі в середу. Також можливо, що зустріч спецгрупи НАТО ядерного планування, на якій обговорять ядерну доктрину, може пройти в кінці цього року», – передають джерела.

Водночас видання Newsweek писало, що Путін розглядає ядерну зброю як інструмент примусу. І саме це найнебезпечніше в заявах Кремля.

Раніше, 23 червня, США підтвердили намір розмістити додаткове озброєння в Східній Європі. У НАТО пообіцяли відповісти на ядерну активність Росії.

Нагадаємо, раніше глава Пентагону визнав, що агресивні дії Росії в Криму та на Донбасі виявилися для США повною несподіванкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: