На Донбасі не повинно бути жодних Захарченка та Плотницького – експерт

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Конституція змінюється дуже довго у всіх країнах, але особливий режим на Донбасі дуже важливий, бо там не може й не повинно бути жодних Захарченка та Плотницького.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що особливий режим для Донбасу пропишуть в Конституції.

«Не потрібно очікувати чогось надприроднього від рішення внести зміни до Конституції та прописати особливий режим для Донбасу. Україні просто потрібно дотримуватися Мінських угод, а особливий режим є однією з умов. Ми розуміємо, що ніхто не буде виконувати Мінські угоди на окупованих територіях, але для нас це шанс і привід для запровадження нових санкцій проти Росії», – вважає політолог.

За його словами, з одного боку, зміни мають відповідати Мінським угодам, але в першу чергу дуже важливо, щоб ці зміни відповідали національним інтересам.

«Особливий статус означатиме, що жодних центральних органів для окремих районів Донецької і Луганської областей немає. Легітимні лише місцеві ради. Це означає, що жодних Захарченка та Плотницького бути не може. Однак Конституція змінюється довго у всіх країнах, тому не варто очікувати швидких рішень», – пояснює Палій.

Як повідомлялося раніше, віце-спікер парламенту Андрій Парубійзаявив, що особливе самоврядування на окупованих територіях почне діяти лише після проведення там виборів.

Представники ДНР та ЛНР заявляли, що якщо до закону про особливий порядок самоврядування на Донбасі будуть внесені зміни, самопроголошені республіки його не визнають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: