Знову про люстрацію: депутатам дали 2 місяці, щоб змінити закон

Читать на русском

Міністр юстиції України заявив про те, що Верховна Рада України внесе зміни до закону про люстрацію до вересня поточного року.

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив про те, що Верховна Рада України внесе зміни до закону про люстрацію до вересня поточного року.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на «Главком».

«Думаю, що коаліція проголосує максимум на початку вересня. Всі необхідні зміни підготовлені і знаходяться на вивченні у членів коаліції», – заявив міністр.

Як відомо, колишній депутат Верховної Ради 7-го скликання, один з представників України у Венеціанській комісії Володимир Пилипенко заявляє про виконання Україною максимум 15% від усіх зауважень комісії до закону про люстрацію.

Також Венеціанська комісія сумнівається, що перелік посад, які підлягають люстрації за законом «Про очищення влади», відповідає європейським принципам.

Петренко пообіцяв врахувати технічні зауваження комісії при внесенні змін до закону про люстрацію.

Нагадаємо, комісія затвердила висновок щодо закону про люстрацію 19 червня. У ньому вона наголосила на необхідності звузити коло осіб, на яких поширюється дія закону. Експерти комісії рекомендували розмежувати люстрацію і боротьбу з корупцією, а також виступили проти проходження люстраційної перевірки кандидатів на виборні посади.

Міністр юстиції України заявив про те, що Верховна Рада України внесе зміни до закону про люстрацію до вересня поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: