Чи потрібне відновлення роботи управління МВС у Криму? Думки експертів

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт
Юрій Мартиненко

Росія – імперія, що деградує, й залишити Крим без українського контролю – означає дати сигнал світу, що Україна забула про анексію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що Міністерство внутрішніх справ вирішило відновити роботу свого управління в Автономній Республіці Крим та призначило туди Івана Катеринчука.

«Відновлення роботи управляння МВС в Криму буде більшою мірою символічним. Великого практичного кроку в цьому немає. Це потрібний крок для того, щоб підкреслити, що Україна продовжує контроль за територією Криму. Якщо ми залилишимо тему анексії Криму, то й світ її теж забуде. Україна не може цього допустити. Крим все одно повернется до складу України. Росія – ізольована імперія, що деградує. В певний момент з'явиться нове керівництво, яке захоче повернутися до нормального життя», – вважає політолог.

Спеціалісти поділились міркуваннями стосовно того, що Міністерство внутрішніх справ вирішило відновити роботу свого управління в Автономній Республіці Крим.

Водночас експерт з питань правоохоронних органів Юрій Мартиненко має протилежну думку та не згоден, що це символічне призначення.

«В органах Генеральної прокуратури України є прокурор Криму. Але виникає такий нонсенс: прокурор є, а міліції немає. Тому рішення МВС про відновлення роботи доречне. Для міліції є великий об'єм завдань, насамперед оперативних, тому що прокуратура не може проводити оперативно-пошукові заходи. До того ж, багато представників міліції перейшло на бік Росії. Вони розглядаються як зрадники українського народу й потрібно порушувати кримінальні провадження. Роботу кримінальних проваджень, слідчі дії, встановлення фактів покладають на працівників міліції, а управління внутрішніх справ в Криму не існує. Тому, звичайно, потрібно, щоб цим хтось займався», – пояснює експерт.

Зазначимо, що сьогодні губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі офіційно представив екс-заступника міністра внутрішніх справ Грузії Георгія Лорткіпанідзе в якості глави ГУ МВС України в Одеській області.

Указ про присвоєння Лорткіпанідзе українського громадянства Президент Петро Порошенко підписав ще 11 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: