Березовець: призначення Саакашвілі – найкраще кадрове рішення Порошенка за півроку

Читать на русском
Свою посаду новопризначений губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі розглядає в якості трампліну для кар'єрного росту в Києві, вважає політтехнолог Тарас Березовець.

Політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець вважає, що свою посаду новопризначений губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі розглядає в якості трампліну для кар'єрного росту в Києві.

Про це він написав у своєму блозі на «Новому Времени», передає «Слово і Діло».

Березовець переконаний: Саакашвілі цікавить пост глави українського уряду або ж одне з міністерств. «У будь-якому випадку губернаторство – не рівень екс-глави країни», – відзначає експерт.

За його словами, очолити Одеську область Саакашвілі захотів сам, відмовившись від посад віце-прем'єра і глави Антикорупційного бюро. «Саакашвілі потрібен успішний кейс, який простіше реалізувати в рамках однієї конкретної області, ніж на посаді віце-прем'єра чи голови Антикорупційного бюро, коли стоїть нереальне завдання – побороти корупцію в Україні», – розповідає експерт.

Говорячи про найближчі плани Саакашвілі, Березовець зазначив, що екс-президент Грузії не стане обтяжувати себе і реалізує ті успішні моделі, які вже застосовував у себе на батьківщині. «Підняти всю область йому не під силу, тому він сконцентрується на ключових точках. Імовірно – на самій Одесі, ринку 7-й кілометр, Одеському припортовому заводі і, можливо, Вилковому – української Венеції», – вважає політтехнолог.

Водночас Березовець зазначив, що Михайло Саакашвілі – «хлопець нетривіальний», тому привнесе в українське життя ще більше шоу і піару.

«Ми зможемо у прямому ефірі спостерігати за арештами місцевих митників, силовиків, чиновників. Саакашвілі буде ходити по пляжах, спілкуватися з одеситами, намагаючись закохати в себе городян. Фактично Одеса стане літньою політичною столицею України, а сам Саакашвілі – головною телезіркою спекотного сезону. На його тлі потемніють багато політиків-популістів. Так що це найсильніше кадрове рішення президента за останні півроку», – підсумував Березовець.

Михеил Саакашвили прокуратуреSaakashvili Mikheil

Нагадаємо, 30 травня в Одесі Президент України Петро Порошенко призначив свого радника і колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: