Експерт: Криму як курорту в складі РФ не існує

Читать на русском
Андрій Щекун

Нічого хорошого на території Криму не відбудеться, поки він не повернеться до складу України.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Всекримської української ради, лідер кримського Євромайдану Андрій Щекун, аналізуючи ситуацію в Криму.

«Те, що зараз відбувається в Криму, було перебачуваним. Весь період незалежності туристами в Криму були українці, які складали 70% відпочивальників. Тому очевидно, що зараз казна в місцевих органах самоврядування буде порожньою, а українці на окуповану територію ніколи не поїдуть. Росія буде намагатися врятувати ситуацію так само, як у минулому році – шляхом заповнення санаторіїв через бюджетні путівки. Тобто держава скуповувала місця в санаторіях і відправляла туди росіян», – розповідає Щекун.

За його словами, на сьогоднішній день навіть цей сценарій практично провалений і нічого хорошого на території Криму не відбудеться, поки він не повернеться до складу України. Наразі Криму як курорту не існує.

«Крім того, нічого не відбувається з інфраструктурою, а цінова політика збільшується. Слід сказати, що вона була би ще більшою, якби не постачання продуктів з України. Тим більше, транспортне сполучення досить складне. Нічого позитивного в розвитку Криму не варто очікувати. Це просто неможливо на цей момент», – вважає Андрій Щекун.

Як стало відомо, нещодавно в «міністерстві туризму» півострова змінили голову: Олена Юрченко, призначена самопроголошеною владою в березні 2014 року, звільнена у зв'язку з «питаннями до її роботи».

За інформацією «міністерства туризму», торік за сезон Крим відвідало 3 млн туристів, до анексії – понад 6 млн осіб. Наразі пляжі Криму залишаються напівпорожніми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: