Луценко звинувачує Кабінет міністрів у шахрайстві навколо реформи МВС

Читать на русском
Народний депутат Ігор Луценко звинувачує Апарат Верховної Ради в порушенні закону під час зняття зареєстрованого ним та іншими депутатами закону про реформу МВС.

Народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко стверджує, що зареєстрований ним, Віталієм Купрієм та низкою депутатів від «БПП», «Самопомочі» й «Батьківщини» протизаконно зняли з реєстрації у Верховній Раді.

Про це політик написав у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

За словами Луценка, законопроект №1692-1 «Про поліцію і поліцейську діяльність» був поданий до парламенту 27 січня і не міг бути знятий без порушення регламенту, оскільки ані він, ані Купрій своїх підписів не відкликали.

«Виявляється, що 13 травня наш закон... відкликано. Я точно знаю, що я НЕ відкликав свій підпис під законом. Я точно знаю, що мій колега Віталій Купрій також НЕ відкликав свій підпис. Як же таке можливо, що закон відкликали? За регламентом – НІЯК неможливо», – обурюється Луценко, посилаючись на відповідний витяг з регламенту Верховної Ради.

Депутат підозрює, що розроблений за його участі законопроект просто замінили на проект закону від Кабінету міністрів, що був поданий занадто пізно, оскільки час на реєстрацію альтернативних законопроектів минув.

«Для чого це шахрайство було здійснено? Щоб мати змогу на «законних» підставах зареєструвати урядовий законопроект «Про Національну поліцію», котрий чудом з'явився на сайті того ж таки 13 травня. Справа в тому, що час на реєстрацію альтернативних законопроектів пройшов. Уряд страшенно затягнув з реформою міліції. Зараз урядовці подали законопроект, який є радше імітацією необхідної реформи, а по суті нічого не міняє», – констатує Луценко.

Нагадаємо, раніше його однофамілець, голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Національна поліція буде створена влітку 2015 року, а також пообіцяв зняти з реєстрації власний законопроект про реформу МВС, коли в парламент буде внесений законопроект уряду. Свою обіцянку він виконав 13 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: