Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельничук пообіцяв вкладати власні кошти у будівництво меморіального комплексу Героям Небесної Сотні

16 лютого 2017 року народний депутат Сергій Мельничук пообіцяв вкладати власні кошти у будівництво меморіального комплексу Героям Небесної Сотні (відео: 02:00).
Архів
Сказано 16 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=oK2UbOmVMs0
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10815
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62156
  • https://zik.ua/news/2018/02/15/u_kyievi_prezentuvaly_devyat_proektiv_memorialu_geroiv_nebesnoi_sotni_1266439
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2406658-v-ukrinformu-prezentuut-proektperemozec-u-nominacii-memorial-geroiv-nebesnoi-sotni.html
  • http://www.president.gov.ua/news/postanovu-shodo-zaboroni-budivnictva-memorialu-geroyiv-nebes-48550
  • 1

Результат

21 лютого 2017 року ВРУ ухвалила проект закону про внесення зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заходів забезпечення вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» №6068. Народний депутат Сергій Мельничук підтримав вищевказаний проект закону.

15 лютого 2018 року на Майдані Незалежності презентували дев’ять проектів Меморіалу Героїв Небесної сотні. Президент Порошенко повідомив, що було представлено дев’ять високопрофесійних проектів «Меморіалу Героїв Небесної Сотні», поданих на міжнародний відкритий архітектурний конкурс. 20 лютого журі визначить проект-переможець у номінації «Меморіал Героїв», у червні – оголосить результати.

20 лютого 2018 року було підписано президентом України законопроект "Про внесення змін до пункту 6-2 Розділ V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо деяких питань спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні" № 6659. Зазначений законопроект спрямований на забезпечення спорудження на земельних ділянках в районі Алеї Героїв Небесної Сотні у місті Києві меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні.

Також 20 лютого 2018 року було згідно із міжнародними правилами проведено архітектурний конкурс. До підбиття підсумків конкурсу проекти представлені анонімно.

Кожен проект включає два планшети із кресленнями та візуалізацією, фотографії архітектурного макета або скульптурної моделі, фотографії колажу матеріалів, запропонованих для використання, та пояснювальну записку.

З 22 лютого оригінали конкурсних проектів у номінації "Меморіал Героїв Небесної Сотні" будуть представлені в Будинку Архітектора у Києві. Виставка триватиме до 22 березня 2018 року.

6 липня 2018 року стало відомо, що перший заступник Глави АПУ підкреслив, що Президент України доклав системних зусиль для того, щоб Меморіал і Музей відповідали цінностям гідності та свободи. Зокрема, було створено відповідну установу, забезпечено відведення земельної ділянки; Фонд Петра Порошенка фінансово підтримав проведення міжнародного конкурсу, за підсумками якого комплекс буде створено за найвищими європейськими стандартами.

6 липня 2018 року стало відомо,що Президент України доклав системних зусиль для того, щоб Меморіал і Музей гідно відповідали цьому завданню. Зокрема, було створено відповідної установи, забезпечений відвід земельної ділянки; Фонд Петра Порошенка фінансово підтримав проведення міжнародного конкурсу, за підсумками якого комплекс буде створено за найвищими європейськими стандартами.

17 липня 2018 року за повідомленням прес-служби Національного музею Революції Гідності стало відомо, що Департамент спецрозслідувань ГПУ і Музей Майдану скоординували дії щодо ділянки Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Роботи з будівництва повинні розпочатися не пізніше жовтня 2018 року: 17 липня розпочнуться слідчі експерименти на вулиці Інститутській і завершаться щонайпізніше через три місяці. Саме на жовтень, як повідомив Генеральний директор Національного музею Революції Гідності, заплановані перші роботи на ділянці.

Обіцянка переміщається в архів, оскільки неможливо перевірити, чи вносив народний депутат власні кошти у будівництво меморіального комплексу.