Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рябчин заявив, що «Батьківщина» оскаржить результати довиборів на 206 окрузі у Чернігові

19 липня 2016 року народний депутат України Олексій Рябчин заявив, що в «Батьківщині» не згодні з результатами довиборів до ВРУ на 206 окрузі у Чернігові та будуть їх оскаржувати. Додамо, що за офіційними даними ЦВК перемогу здобув самовисуванець Максим Микитась.
Не виконано
Сказано 19 липня 2016 р.

Джерело

  • http://sumy.depo.ua/ukr/chernigov/-batkivshchina-oskarzhit-peremogu-mikitasya-u-chernigovi-19072016132700
  • http://www.cvk.gov.ua/wvnd2014/wp039pt001f01=914.html
  • http://ba.org.ua/region-news/batkivshhinivci-vimagayut-vidstavki-kerivnikiv-ripkinsko%D1%97-ta-chernigivsko%D1%97-administracij/
  • Лист ЦВК від 06.10.2016 року

Результат

21 липня 2016 року депутат Чернігівської облради від «Батьківщини» Сергій Пащенко поінформував, що під час довиборів на 206 окрузі спостерігачі ЄС виявили в приміщенні Ріпкинської РДА т. зв. «тіньовий офіс», куди впродовж голосування надходила інформація з ДВК.

Відповідно до офіційної відповіді ЦВК від 6 жовтня 2016 року, народний депутат України Олексій Рябчин направив до Центрвиборчкому звернення щодо протиправності дій членів окружної виборчої комісії на 114 одномандатному окрузі. У відповіді на це звернення ЦВК посилається на постанову Луганського окружного адмінсуду та ухвалу Донецького апеляційного адмінсуду. Відповідного звернення до ЦВК щодо результатів довиборів на 206 окрузі від Олексія Рябчина не надходило.

Зазначимо, що за Законом «Про вибори народних депутатів України», порушення під час виборів може бути оскаржено позивачем або у судовому порядку, або за зверненням до ЦВК. У першому випадку суд повинен невідкладно повідомити ЦВК про відкриття провадження у справі та про ухвалене ним рішення.

Оскільки у листі, отриманому редакцією ІА «Слово і Діло», не йдеться про оскарження результатів довиборів на 206 окрузі у Чернігові з боку народного депутата Олексія Рябчина, обіцянці присвоєно статус «Не виконано».