Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Королевська заявила, що 13 червня запропонує урядові антикризовий план з вирішення питання дефіциту Пенсійного фонду

24 травня 2016 року народний депутат України Наталія Королевська заявила, що 13 червня запропонує урядові антикризовий план з вирішення питання дефіциту Пенсійного фонду (відео:06:19). Нагадаємо, що напередодні міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що фонд є банкрутом, оскільки більше половини його бюджету наповнюється за рахунок дотацій з держави.
Не виконано
Сказано 24 травня 2016 р.

Джерело

  • http://www.epravda.com.ua/rus/publications/2016/05/23/593559/
  • https://youtu.be/qoJTD4vdlkQ
  • http://sid.dinecat.com/uk/admin/statements/edit/3/38540.html
  • http://opposition.org.ua/news/nataliya-korolevska-mi-ne-dozvolimo-vladi-zalishiti-lyudej-bez-pensij.html

Результат

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що станом на 9 червня 2016 року його відомство перебуває у стані пошуку способів скорочення дефіциту Пенсійного фонду, який складає 145 млрд гривень. Він заявив, що рішення цього питання буде здійснюватись у рамках презентованого Кабміном 19 травня покрокового Операційного плану. Так, Мінсоцполітики планує збільшити кількість платників єдиного соціального внеску, створивши для них вигідні податкові умови. Вже зараз готується законопроект, згідно з яким визначення розміру першого тарифного розряду не залежатиме від розміру мінімальної заробітної плати. Передбачається, що це виведе з тіні близько 2,5 млн чоловік, які будуть зацікавлені у сплаті нового фіксованого ЄСВ. Механізм також передбачає стимулювання роботодавця платити офіційну зарплату не менше двох прожиткових мінімумів, оскільки тоді відсоток единого внеску становитиме 22%. В майбутньому за рахунок цих надходжень і буде наповнюватись ПФ.

Станом на 13 червня 2016 року народний депутат України Наталія Королевська не презентувала власний антикризовий план щодо вирішення питання дефіциту Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, що раніше сама нардеп пропонувала наповнити бюджет ПФ через механізм державного рефінансування економічно активних підприємств та підвищення розміру мінімальної заробітної плати.