Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Гузь запевнив, що Іваничівська центральна районна лікарня отримає державну субвенцію

17 лютого 2016 року народний депутат України Ігор Гузь запевнив, що Іваничівська центральна районна лікарня отримає субвенцію з державного бюджету.
Не виконано
Сказано 17 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://guz.in.ua/ihor-huz-ivanychivsku-likarnyu-nihto-ne-zalyshyt-bez-derzhavnoji-subventsiji.html
  • Лист народного депутата Ігоря Гузя №71-3/07/16 від 7 квітня 2016 року
  • http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP160395.html
  • Лист помічника Ігоря Гузя від 1 лютого 2018 року
  • http://bug.org.ua/news/ivanychi/2-miljony-hryven-medychnoji-subventsiji-dlya-ivanychivskoho-rajonu-190544/
  • http://ivanychi.rayon.in.ua/news/49674-ivanichivskii-raion-nadiishli-koshti-na-finansuvannia-meditsini
  • http://radar.in.ua/rajonna-rada-proty-skorochen-u-medytsyni-kulturi-osviti-v-ivanychah-ne-pryjnyaly-antysotsialnyj-byudzhet/

Результат

У квітні 2016 року Ігорь Гузь повідомив, що продовжує працювати над вирішенням питання надання субвенції з Держбюджету Іваничівській центральній районній лікарні. Однак, в цьому контексті, її отримання більше залежить від районної ради.

Згідно постанови КМУ № 395 від 24 червня 2016 року «Деякі питання надання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» лікарня субвенцію з держбюджету не отримала.

На початку січня 2017-го стало відомо, що на Іваничівську ЦРЛ необхідний додатковий ресурс на виплату зарплат у розмірі 4 мільйони 422, 9 тисяч гривень. Обіцянку вважаємо невиконаною, так як державна субвенція у 2016 році надана не була, про що і просили медики у нардепа.

Однак, на початку січня 2018 року помічник Ігоря Гузя Галина Денисюк надала нам інформацію з метою змінити статус, обґрунтовуючи це залученою за ініціативи селищного голови Іваничів Федора Войтюка державною субвенцією. Мова йде про кошти у розмірі 2 мільйони 100 тисяч гривень на заробітну плату, що надійшли за призначенням лише наприкінці грудня 2017 року.

Враховуючи, що Іваничівська ЦРЛ отримала субвенцію лише в кінці 2017 року і не в повному розмірі (50% від необхідного фінансування), до того ж не за сприяння народного депутата, обіцянка залишається зі статусом "не виконано".