Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клімкін пообіцяв у 2016 році суттєво реформувати центральний апарат МЗС

22 лютого 2016 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що у 2016 році буде реформовано центральний апарат МЗС. Реформування передбачає нову структуру Міністерства, нову систему взаємодії всередині МЗС (повний перехід на електронну систему), нову систему підготовки і відбору кадрів.
Виконано
Сказано 22 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://interfax.com.ua/news/interview/326503.html
  • Лист начальника Управління генерального секретаріату МЗС від 16 грудня 2016 року
  • http://interfax.com.ua/news/interview/326503.html
  • Лист в.о. начальника Управління генерального секретаріату МЗС від 21 лютого 2017 року

Результат

Відповідно до листа начальника Управління генерального секретаріату МЗС від 16 грудня 2016 року, з метою реформування апарату МЗС, зокрема затверджено нову структуру та штатний розпис центрального апарату Міністерства. В апараті Міністерства утворено відділ патронатної служби. З метою популяризації України за кордоном, реалізації іміджевих проектів, здійснення культурної дипломатії з використанням інформаційно-комунікаційних технологій утворено Управління публічної дипломатії. З метою підвищення ефективності функціонування системи професійної компетентності працівників дипломатичної служби та їх мовної підготовки з урахуванням специфіки роботи в різних регіонах світу і актуальних проблем зовнішньополітичного відомства прийнято постанову Кабінету Міністрів «Про реорганізацію Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України» від 07.12.2016 № 920.

Відповідно до листа в.о. начальника Управління генерального секретаріату МЗС від 21 лютого 2017 року отриманого редакцією ІА «Слово і Діло» 27 лютого, відповідно до пункту 4 статті 11 Закону України від 17.03.2011 № 3166-VI «Про центральні органи виконавчої влади», вимоги до формування структури і апарату міністерства визначаються Кабінетом Міністрів України. У зв'язку із набуттям чинності 1 травня 2016 року Закону України від 10.12.2015 № 889-VIII «Про державну службу» до штатного розпису та структури Міністерства закордонних справ України була введена посада Державного секретаря Міністерства та створений відділ патронатної служби. Проект Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців перебуває на розгляді Кабміну. На підставі доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України з 15 серпня 2016 року МЗС України підключено до Системи електронної взаємодії органів виконавчої влади у промисловому режимі.

ВИСНОВОК: у 2016 році у рамках реформування центрального апарату МЗС було затверджено нову структуру Міністерства, утворено Управління публічної дипломатії, введено посаду Державного секретаря, прийнято постанову Кабміну «Про реорганізацію Дипломатичної академії України». Також, з 2016 року МЗС підключено до Системи електронної взаємодії органів виконавчої влади.