В ЄС розцінили кадрову політику Порошенка як ознаку боротьби з корупцією

Читать на русском

Єврокомісар з питань політики сусідства і розширення Йоганес Ган розповів, що бачить ознаки успішної боротьби з корупцією в Україні, і однією з них є кадрова політика українського Президента.

Про це він розповів в інтерв'ю австрійському виданню Kurrier, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

На питання, чи бачить він прогрес у боротьбі з корупцією в Україні, Ган відповів ствердно. «Є нові закони для судової системи, боротьби з корупцією, децентралізації. Лакмусовим папірцем є їх реалізація, але і тут є прогрес», – переконаний він.

«Те, що президент Порошенко звільнив губернатора, якого звинувачували в корупції, є сигналом», – додав Ган, не уточнюючи, якого з екс-губернаторів він мав на увазі.

Єврокомісар також висловив упевненість, що якби в Україні навчились боротися з «нечистоплотними» політиками та бізнесменами, а також заощаджувати енергоресурси, наша країна могла б стати експортером газу. «В Україні в 11 разів більше газу витрачається даремно, ніж в середньому по ЄС. Якщо Україна витрачатиме стільки ж, як в середньому по ЄС, вона зможе не імпортувати газ, а стати його експортером», – додав він.

Нагадаємо, 25 березня Президент підписав указ про відставку з посади голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. Пізніше останній заявив, що між політикою й бізнесом сам обрав друге.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: