Україна таки купує вугілля у терористів. Підписано угоду на 51,7 млн грн

Читать на русском

Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» уклало угоду на постачання вугілля марки ДГ 0-13, що добувається на підконтрольній сепаратистам території Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Наші Гроші».

У «Віснику державних закупівель» зазначено, що договір підписаний з таким собі ТОВ «Валея». Підприємство до кінця червня цього року поставить «Укрінтеренерго» 35 тис. тонн вугілля марки ДГ 0-13. Закупівельна ціна палива – 1 476 грн за тонну. Загальна сума угоди – 51,66 млн грн.

«Наші Гроші» зазначають, що відомостей про тендер немає, відкриті торги не проводились, тож причини обрання менеджментом «Укрінтеренерго» саме цього постачальника невідомі. Натомість достеменно відомо, що дана марка вугілля виробляється на непідконтрольних Києву територіях.

Саме ж підприємство «Валея» зареєстроване в Києві в червні 2014 року, а перші підряди від державних підприємств та установ почало отримувати уже в грудні того ж року. Дві попередні угоди, як зазначається у «Віснику державних закупівель», також були проведені без відкритих торгів, при цьому, ціни на вугілля було вищими за ринкові.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року створити дієву систему постачання вугілля з територій, підконтрольних українській владі, пообіцяв губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко. Тоді ж віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що не допустить закупівлі Україною вугілля з окупованих територій Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: