Кличко наказав «Київенерго» встановити в усіх будинках лічильники тепла

Читать на русском

Всі столичні будинки мають бути забезпечені лічильникам тепла, а витрати за це мають взяти на себе монополісти, які надають комунальні послуги.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час засідання експертної групи з питань енергозбереження, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами очільника столиці, енергозбереження – один з найголовніших пріоритетів міської влади. «Тому в бюджеті столиці на цей рік було передбачено рекордні для Києва 150 мільйонів грн на заходи з енергоефективності».

«Ми почали встановлювати лічильники теплової енергії. Ми знайшли можливість застосувати лічильники, які були закуплені ще 2007-го року і які, на мою думку, абсолютно свідомо, в інтересах певних людей і всупереч інтересам киян, тримались на складах. Ми почали регулювати споживання тепла в бюджетній сфері, завдяки чому зберегли десятки мільйонів гривень в бюджеті міста. Але це тільки перші кроки на шляху до енергетичної безпеки Києва», – розповів Кличко.

Як зазначає Кличко, хоч міську владу й усунено від формування тарифів на комунальні послуги, та вона завжди буде на боці киян. «Але ми не будемо просто спостерігати за темпом зростання цін на газ, тепло та електроенергію і підвищенням тарифів. Ми захищатимемо інтереси киян у взаємовідносинах з «Київенерго», «Київводоканалом» та іншими монополістами», – зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що мешканці будинків з лічильниками економлять близько 30% енергії та коштів.

«Ми вимагаємо прозорих тарифів та справедливої системи оплати. Разом ми повинні знайти можливість забезпечити лічильниками тепла всі київські будинки. Це – завдання номер один для нас як для міської влади. Я впевнений, що більшу частину витрат повинні взяти на себе монополісти. Це буде справедливо», – підкреслив Кличко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: