Клименко обіцяє не чіпати малий і середній бізнес в 2014 році

Читать на русском

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив про подовження мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу в 2014 році.

«Ця ініціатива була висунута бізнесом, і ми її підтримали. Впевнений, що цей крок надасть підприємцям, які працюють на спрощеній системі оподаткування, стимули для зростання та розвитку», – цитує слова Клименка на зустрічі з підприємцями прес-служба Міндоходів.

Також міністр пообіцяв, що робота над податковою і митною дерегуляцією продовжиться у 2014 році – зокрема підприємці-спрощенці матимуть можливість вести книгу обліку доходів і  витрат в електронному вигляді.

Крім того, планується розпочати проведення дистанційних аудитів бухгалтерської звітності: з 2014 року сервіс електронних перевірок зможуть використовувати лише спрощенці, а з 2015 року цю можливість мають надати всім представникам малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович 12 вересня пообіцяв, що в 2014 році відсоткові ставки по державним кредитам для бізнесу будуть зменшені до 10-11%.

14 червня прем’єр Микола Азаров запевнив, що влада докладе максимум зусиль, аби Україна увійшла до першої десятки країн за легкістю ведення бізнесу.

Сам міністр доходів і зборів Клименко обіцяв не запроваджувати змін до податкової системи без згоди платників, і заявив, що уряд не буде вводити нові податки.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: