Під нові санкції ЄС потрапили «Гіві», «Моторола» і Кобзон

Читать на русском

ЄС ввів нові санкції проти Росії, розширивши «чорний список» 19 фізичними та 9 юридичними особами.

Відповідні обмежувальні заходи були опубліковані сьогодні, 16 лютого в Офіційному журналі ЄС, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Зокрема, в розширений список увійшли перший заступник міністра оборони Росії Аркадій Бахін і заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов. В ЄС переконані, що обидва вони «причетні до доставки в Україну російських військових».

У список також потрапили депутати Державної думи Йосип Кобзон, Валерій Рашкін, а також начальник головного оперативного управління Генштабу РФ генерал-лейтенант Андрій Картаполов.

Крім того, в «чорний список» також включені 14 жителів сходу України і 9 організацій – загонів терористів. Так, під санкції ЄС потрапив командир батальйону «Сомалі» Михайло Толстих, більш відомий як «Гіві», а також ряд терористичних організацій сепаратистів, таких як батальйон «Привид», батальйон «Оплот», батальйон «Кальміус», громадський рух «Новоросія».

До всіх осіб, що потрапили в «чорний список» Євросоюзу, застосовані санкції у вигляді арешту активів, а до фізичних осіб  також у вигляді заборони в'їзду на територію ЄС.

Як відомо, після саміту ЄС в Брюсселі канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Євросоюз не відмовиться від вже прийнятих санкцій проти Росії, які набирають чинності з сьогоднішнього дня. За словами Меркель, прийняті Європою санкції – це реакція на обстріл Маріуполя сепаратистами 24 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: