Спецпенсії: чи можна спиляти гілку, на якій сидиш?

Читать на русском

Сьогодні, 30 жовтня 2013 року, нардепи від УДАРу зареєстрували законопроект щодо обмеження спецпенсій. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на офіційний сайт Партії УДАР.

Як повідомив один з авторів закону Павло Розенко, "це несправедливо, коли у вчителя, лікаря, працівника культури, робітника пенсія нараховується в розмірі 45% від зарплати, а у чиновника і народного депутата - 90%". Ударівець пообіцяв, що його політична сила вноситиме такі законопроекти і далі, тим самим ніби підкресливши, що особливих шансів прийняти цей проект немає. А потреба "застовпити" його піар-власністю УДАРу є.

Вчора парламентський Комітет з питань верховенства права та правосуддя "завернув" черговий законопроект про скасування спецпенсій, зіславшись на те, що він порушує конституційні права громадян. Очевидно, йшлося про права громадян, які "рівніше" інших.

Раніше Конституційний Суд України прийняв рішення про неприпустимість скасування пільг.

Нагадаємо, що з кінця 2011 року в Україні діє Закон, який обмежує максимальну пенсію до 10 прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, що втратили працездатність (мінімальних пенсій). Однак це обмеження не розповсюджується на пенсії, що були призначені раніше. Заради "справедливості" відмітимо, що ці пенсії не індексуються.

Обмежити або спецпенсії обіцяли як представники влади, так і представники опозиції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: