У Вінниці триває віче, яке губернатор уже охрестив провокацією Кремля

Читать на русском

Активісти вінницького Майдану на чолі з партійцями ВО «Свобода» продовжують пікетувати місцеву обласну адміністрацію з вимогою звільнити губернатора області Анатолія Олійника.

Наразі в центрі міста зібрався велелюдний мітинг, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

Активісти вимагають у Президента негайного звільнення не лише голови ОДА Анатолія Олійника, але й обласного прокурора та начальника місцевої міліції.

Нагадаємо, вчора пікетувальники вдерлися до будівлі облради, аби не дати місцевим депутатам проголосувати за відставку голови обласної ради Сергія Свитка. Сьогодні протестувальники вже встановлюють у центрі міста намети.

Сам же Вінницький губернатор Анатолій Олійник вчора написав у своєму Facebook, що зрив сесії облради та ситуація, що склалася в місті – не що інше, як цілеспрямована акція, керована з Москви.

«Очевидно, що під час проведення АТО, фактичної агресії з боку Росії, основним методом російських спецслужб є розхитування ситуації всередині країни, терор проти посадовців та патріотів, усіх тих, від кого залежить нормальне функціонування державного організму. На жаль кремлівський пропаганді вдалось ввести в оману і певну кількість справжніх патріотів. Але ми всі повинні розуміти кому саме вигідна така ситуація в серці України – Вінниці», – зазначив Олійник.

Читайте також: Ефективність роботи мажоритарників від Вінницької області

Чиновник закликав пікетувальників звільнити адміністративні будівлі та приступити до переговорного процесу, інакше буде застосовано «всі доступні методи, щоб захистити життя, здоров’я та безпеку громадян».

Нагадаємо, Анатолій Олійник посідає третє місце у рейтингу відповідальних губернаторів від «Слова і Діла». Попереду нього наразі лише голова Волинської ОДА Володимир Гунчик та очільник Харківщини Ігор Балута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: