В Україну йде похолодання та дощі

Читать на русском
Холодний атмосферний фронт 7 травня принесе дощі з грозами на більшу частину територій України.
Pixabay

В Україні від завтра дня очікуються дощі з грозами. Також у більшості областей стане прохолодніше.

Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

Теплий квітень у Києві встановив 13 погодних рекордівКвітень став одним із найтепліших за останні 144 роки у Києві. Менше ніж за два тижні кліматологи зафіксували 13 рекордів.

За її словами, холодний атмосферний фронт 7 травня принесе дощі із грозами на більшу частину територій України. Винятками стануть Крим та Приазов`я, де опади завтра малоймовірні.

Також очікується поривчастий південно-західний та західний вітер. Іноді зі штормовим поривом до 15-20 метрів за секунду.

У Києві 7 травня очікується періодичний дощ з грозою. Температура повітря завтра знизиться і протягом дня становитиме +17+19 градусів.

У другій половині тижня в Україні скрізь відносна прохолода з температурою вдень до +14+20 градусів. Також можливі заморозки всередині тижня.

На сайті Укргідрометцентру повідомляється, що вночі в середу, 8 травня, у більшості західних, північних та Вінницьких областях, а вночі 9 та 10 травня по всій Україні, крім півдня країни, Закарпаття та Прикарпаття, на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5 градусів. У зв'язку з цим оголошено І рівень небезпеки (жовтий).

Як зазначали синоптики, ближче до кінця очікується суха погода.

Нагадаємо, перед Великоднем в Україну прийшов антициклон, було тепло та сонячно. Також повідомлялося, що теплий квітень у Києві встановив 13 погодних рекордів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: