Оснащений кулеметом та гранатометами: у ГУР розповіли деталі про знищений катер росіян у Криму

Читать на русском
Орієнтовна вартість знищеного дроном катера Мангуст у Криму складає близько 3 мільйонів доларів.
фото Рособоронекспорт

Знищений українським дроном російський катер «Мангуст» окупанти використовували для патрулювання акваторії та боротьби з диверсантами. Його вартість приблизно 3 млн доларів.

Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

У ГУР МО заявили, що виробляються «Мангусти» з 2000 року. Катер досягає до 20 метрів завдовжки і до 5 метрів завширшки. Максимальна швидкість – до 50 вузлів.

«Катери такого класу використовуються ворожим флотом та спецслужбами як багатоцільові швидкісні судна для патрулювання акваторії, боротьби з диверсантами, а також пошуково-рятувальних операцій», – пояснили у розвідці.

Зазначається, що у модифікованих версіях швидкісних катерів встановлені бойові дистанційно керовані модулі з основною штатною зброєю – кулеметною установкою калібром 14,5 мм.

Крім того, на борту «Мангуста» росіяни мають два автоматичні гранатомети АГС-17, ручний протидиверсійний гранатомет ДП-64 та два ПЗРК типу «Игла» або «Верба».

Орієнтовна вартість знищеного катера рф складає близько 3 мільйонів доларів.

Нагадаємо, морський ударний безпілотник ГУР знищив катер російських окупантів під час успішної операції у Вузькій бухті у Криму.

Раніше у ЗСУ оцінили, як втрата двох десантних кораблів вплине на російський флот.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: