ВАКС арештував готівку, вилучену у справі депутатів Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання сторони обвинувачення про накладання арешту на вилучені грошові кошти.
колаж: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на 54 650 доларів і 20 тисяч євро готівкових коштів депутата Сумської обласної ради Магомеда Галаєва та 10 694 дол, 13 850 євро і 74 600 грн депутата Сумської облради Володимира Поцелуєва, а також ще 50 тис. дол. готівки, які були передані як неправомірна вигода начальнику Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Такі рішення в квітні ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

26 березня НАБУ і САП провели обшуки в приймальні та службовому кабінеті Галаєва, а також в його автівці Land Rover Range Rover. Під час обшуків було вилучено $109 500, 40 тис. євро та два мобільні телефони iPhone. Суд арештував мобільні телефони і половину вилучених коштів.

Того ж дня детективи обшукали житло Поцелуєва та його службовий кабінет. Там вони вилучили $21 388, 27 700 євро, 149 200 грн, відеореєстратор та чотири мобільні телефони. Суд наклав арешт на половину коштів, а інше майно повністю.

Крім того, начальник Сумської МВА Дрозденко добровільно видав детективам НАБУ білий пакет із $50 тис. готівки, які йому нібито передали Поцелуєв та Галаєв в якості неправомірної вигоди. ВАКС наклав арешт і на ці кошти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: