Яценюк розповів, на що витратить перший кредит МВФ

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, що окрім 17 млрд доларів від МВФ, Україна відразу отримає 1 млрд доларів від США, 1,6 млрд євро від ЄС до кінця поточного року і 1,5 млрд доларів від Світового банку.

«Протягом травня ми отримуємо перший транш МВФ у розмірі 3 млрд доларів, 1 млрд від США і до одного млрд від ЄС», - цитує Яценюка прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

Прем'єр повідомив, що частина цих коштів піде в золотовалютні резерви Національного банку України, інша частина - на стабілізацію макрофінансової ситуації в Україні, а також на те, «щоб вчасно виплачувати заробітні плати і пенсії».

«Якби Україна не отримала кредит МВФ, не знаю, який би був курс національної валюти - 25, 35. Останні два місяці ми фактично зубами утримували ситуацію з виплати зарплат, пенсій і валютний курс», - зазначив Яценюк.

Глава уряду також повідомив, що економіка може стабілізуватися протягом двох років і з 2016 року вийти «на стабільне потужне зростання».

Як повідомлялося раніше, Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну кредитну Угоду stand-by для України в розмірі $17,01 млрд, а міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Україна виконала всі умови для надання першого траншу фінансової допомоги від МВФ.

Всього проектом «Слово і Діло» поки зафіксовано 254 обіцянки Арсенія Яценюка, які він дав на різних посадах. 60 обіцянок Яценюка були виконані, 47 - провалені, а ще 147 знаходяться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: