МВФ схвалив виділення Україні кредиту в $17 млрд, як і обіцяв Шлапак

Читать на русском

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила дворічну кредитну Угоду stand-by для України в розмірі $17,01 млрд.

«Схвалення програми «stand-by» дозволяє негайно надати 2,058 млрд СПЗ (близько $3,190 млрд), з 1,290 млрд СПЗ (близько $2 млрд) бюджетної підтримки», - йдеться в заяві МВФ, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Рішення про виділення другого і третього траншів кредиту будуть залежати від даних двомісячних оглядів з критеріями ефективності, в той час як інша частина програмного періоду підлягатиме стандартному щоквартальному моніторингу.

«Економічна програма влади за підтримки Фонду спрямована на відновлення макроекономічної стабільності, зміцнення економічного управління та прозорості, а також відновлення та сталого економічного зростання при одночасному захисті найбільш вразливих верств населення», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 25 квітня міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що остаточне рішення про виділення Україні фінансової допомоги у розмірі майже $17 млрд в рамках стабілізаційного кредиту МВФ ухвалить 30 квітня. Він також повідомив, що Україна виконала всі умови для отримання першого траншу фінансової допомоги від МВФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: