ВАКС визначив заставу ще одному фігуранту справи Сольського

Читать на русском
Антикорупційний суд застосував запобіжний захід до ще одному фігуранта справи керівника Мінагрополітики.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді 5,14 млн грн застави з обов'язками до Михайла Стадніка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського про заволодіння землею у Сумській області.

Таке рішення 2 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В документі не зазначається прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Стадніка.

«Клопотання задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Михайла Стадніка – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 700 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 5 147 600 грн», – ідеться в рішенні.

Справа Сольського, Горвата та інші: шість фактів розкрадання землі, які розслідує НАБУНа інфографіці – які справи про розкрадання землі розслідує НАБУ. Серед них справа, фігурантом якої є міністр аграрної політики Микола Сольський.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області (крім міста Києва) без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні, зі свідками та іншими особами; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував міністра агрополітики Миколу Сольського до 24 червня. Альтернативою йому визначили 75,7 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства у Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю. При цьому умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передачу в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту отримання.

Унаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн. Вони також здійснили спробу заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак їм завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: