Луценко запропонував відмовитися від міліції

Читать на русском

Екс-міністр МВС Юрій Луценко запропонував своє бачення кардинальних змін, які назріли в правоохоронних органах

Одним з першочергових завдань Луценко вважає необхідність позбутися від визначення «міліція » і ввести «поліція». «Крім В'єтнаму, Куби, Білорусі - скрізь вже поліція. Міліція - це неефективна, корумпована, поганого годування, поліція», - заявив політик під час проекту «Схід + Захід», пише «Слово і Діло» з посиланням на ТСН.

Зокрема, мова йде про створення муніципальної поліції, яка формуватиметься органами місцевого самоврядування, а призначення керівника має прийматися за підписом міністра і мера міста, вважає колишній міністр.

Крім того, Луценко вважає, що національна поліція повинна займатися кримінальним розшуком і боротьбою з організованою злочинністю. У свою чергу, в структурі поліції потрібно створити і внутрішні війська, які не будуть каральним органом влади, а будуть займатися обслуговуванням громадських заходів.

Нагадаємо, раніше в структурі Міністерства внутрішніх справ був створений департамент з реформування і розвитку органів внутрішніх справ. У цей департамент будуть набиратися молоді люди з досвідом роботи в правоохоронних органах для того, щоб реформувати систему за європейським зразком.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Юрія Луценка. 7 з них, включаючи планування повернутися до Конституції 2004 року, йому вдалося виконати. Ще 7, серед яких обіцянка, що Майдан підійде ближче до Верховної Ради у разі, якщо депутати не підтримають пропозиції опозиції, - не були виконані. Решта 6 заяв політика поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: