Коломойський буде формувати свою групу в парламенті – Чаплига

Читать на русском

Звільнити Коломойського з посади губернатора Дніпропетровщини – не найкраще рішення Порошенка, навіть якщо це частина їхніх домовленостей.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига, коментуючи відставку Коломойського і головних лобістів, які намагатимуться поставити свою людину на посаду губернатора Дніпропетровщини.

«Відставка Коломойського відбулася не просто так. На мій погляд, це частина домовленостей з Порошенком. Про подальші кадрові зміни важко робити прогнози, тому що кадрова політика в нашій країні – поза логічним розумінням. Стосовно Юлії Володимирівни Тимошенко, не впевнений, що будуть спроби з її боку повернутися. Дуже сумнівно. Вона навряд чи зараз буде входити до виконавчої влади», – розповідає Чаплига.

За його словами, існує велика ймовірність того, що Тимошенко буде готуватись до майбутніх місцевих виборів.

«В даній ситуації Тимошенко буде намагатись перемогти на місцевих виборах, а для цього потрібно зайняти більш вигідну позицію. В даному випадку більш вигідна позиція для того, хто хоче перемогти – бути в опозиції. Тому брати зараз на себе складні повноваження було би нелогічно»,– вважає він.

Підсумовуючи, Михайло Чаплига наголосив, що відставка Коломойського – не найкраще рішення Президента, тому що якщо раніше до Коломойського можна було апелювати як до чиновника, то зараз адміністративного впливу та чиновницької вертикалі вже не буде.

«Відповідно, це ще більше послаблює позиції Порошенка. Ймовірно, згодом Коломойський почне реалізовувати одночасно декілька проектів, можливо, кардинально протилежних і водночас буде формувати свою групу в парламенті», – резюмував Чаплига.

Нагадаємо, сьогодні вночі Президент підписав указ про звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА.

Раніше Глава держави оголосив Коломойському догану «за порушення правил професійної етики і вчинок, який порочить його як державного службовця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: