Не слід чекати величезного об'єму інвестицій до України - Данилишин

Читать на русском

Українські фірми повинні добиватися переваг в торгівлі із Заходом не за рахунок цінової конкуренції, а за рахунок інновацій.

Таку думку в своєму авторському матеріалі висловив екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, інформує «Слово і Діло» із посиланням на «Новое время».

За його словами, при розробці стратегії економічного розвитку України корисно бути поміркованим песимістом відносно зростання економік Заходу, аніж оптимістом. Адже від цього, як наголошує Данилишин, залежатиме, наскільки ми зможемо «відіграти» втрати, викликані падінням української торгівлі з Росією, в торгівлі на західних ринках, які в довгостроковій перспективі, ймовірно, знижуватимуться з точки зору їх потенційних об'ємів.

«Вітчизняні підприємці повинні шукати на ринках високомаржинальні ніші, де зможуть докласти своїх сил в створення інноваційних товарів, використовуючи креативні здібності. Врешті-решт, творець найпопулярнішого в світі мессенджера Whatsapp (буквально кілька днів тому Facebook закрила операцію з придбання Whatsapp за $19 млрд) мільярдер Ян Кум вихідець з України», - наголошує екс-міністр.

В той же час, за словами Данилишина, не слід чекати величезного об'єму інвестицій до України.

«Китай і країни південно-східної Азії - як і раніше привабливі майданчики для міжнародних інвестицій... Саме тому інвестиції через відсутність їх необхідного об'єму українським фірмам доведеться замінювати інноваціями, як робила Італія в період після Другої світової війни», - зауважим екс-чиновник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: