Довгому подарують мандат депутата на день народження?

Читать на русском

Екс-секретар Київської міської ради та соратник колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Олесь Довгий, знову балотується в народні депутати України на своїй малій батьківщині.

Саме так Довгий назвав територію свого мажоритарного округу в Кіровоградській області у власній передвиборчій програмі, що опублікована на офіційному сайті Центральної виборчої комісії, інформує «Слово і Діло».

За словами кандидата, він дуже добре обізнаний з проблемами та умовами життя жителів Кіровоградщини, адже саме тут протягом тривалого часу проживає його дід. І саме з огляду на це (обізнаніть проблем - ред.), Довгий «прийняв дуже важливе та непросте рішення – балотуватися до Верховної Ради».

Варто зауважити, що для колишнього соратника Черновецького відповідний округ є новим. Адже раніше у 102 одномандатному виборчому окрузі на парламентських виборах 2012 року до Ради балотувався і був обраний «регіонал» Олександр Єдін, а сам Довгий гучно програв по 214 столичному округу «ударівцю» Віктору Чумаку.

Очевидно, що саме це і завадило Олесю Станіславовичу виконати все те, що було обіцяне ним своїм київським виборцям.

Що ж суттєво нового пропонує своїм кіровоградським виборцям новоспечений кандидат Довгий цього разу?

По-перше, очевидно, що наслідуючи досвід свого попереднього наставника, Довгий обіцяє піклуватись про людей похилого віку та говорить про те, що вони мають «додатково до пенсій отримувати щомісячну адресну грошову допомогу з місцевих бюджетів». Не зрозуміло правда, за який додатковий фінансовий ресурс Довгий зібрався задобрювати нову армію, тепер уже «кіровоградських бабусь» та все ж, обіцянка залишається поки що обіцянкою.

По-друге, кандидат акцентує увагу на «затертих» виборчими кампаніями закликах щодо забезпечення ремонту доріг, обладнання залізничних переїздів, нормальної роботи пошти і громадського транспорту.

В той же час, у програмі Довгого жодним чином не описано його ставлення до питання вступу чи не вступу України до НАТО, або децентралізації, заклики до якої набули особливої популярності серед депутатів-мажоритарників в ході цієї передвиборчої кампанії. Так само не сказано жодним чином у програмі кандидата і про його плани щодо майбутнього проведення в країні судової, податкової, адміністративної реформ, що теж немало важливо для регіонів і Кіровоградщини в тому числі. 

Хоча, можливо, це не випадково. Адже чітке декларування власних позицій в таких серйозних внутрішньо- і зовнішньополітичних питаннях зменшує можливість для політичного маневру в процесі голосування щодо їх прийняття у майбутньому. А це, як відомо виходячи з українських реалій, уже сфера закулісних домовленостей, «політичних торгів» та лобістських інтересів, якими ніколи не гребував колишній одіозний секретар Київради. 

Тим більше, що мотив в ході цієї виборчої кампанії у нього теж особливий, адже втішні результати виборів і отримання мандату народного депутата можуть стати не лише хорошою можливістю повернення Олеся Довгого у велику політику, але й хорошим подарунком кандидату на день народження, який він святкуватиме 1 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: