Ще одна країна готова обговорити передачу Patriot Україні

Читать на русском
Президент Румунії після зустрічі із Байденом заявив, що готовий обговорювати передачу Україні Patriot.
presidency.ro

Президент Румунії Клаус Йоганніс готовий обговорити можливе відправлення ракетних систем Patriot Україні.

Він заявив про це після зустрічі з американським колегою Джо Байденом, повідомляє Reuters.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

«Протягом останніх кількох тижнів точилася дискусія про те, хто може відправити системи Patriot до України», – зазначив Йоганніс.

«Президент Байден згадав це... на нашій зустрічі, і я сказав, що відкритий для обговорення. Я маю обговорити це у Вищій раді оборони, щоб подивитися, що ми можемо запропонувати і що ми можемо отримати натомість, тому що залишати Румунію без засобів ППО неприйнятно», – сказав він.

Зазначимо, Румунія у 2017 році підписала контракт на придбання Patriot на суму 4 мільярди доларів – це найбільший на сьогоднішній день контракт на закупівлю серед країн НАТО та Євросоюзу. На даний момент у країні розгорнуто одну батарею.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до Patriot. Іспанія та деякі інші союзники передали ракети.

29 квітня президент Володимир Зеленський констатував, що у питанні надання ракет Patriot є позитив, але щодо постачання саме додаткових систем конкретики немає.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповідав, що Україна веде переговори щодо отримання чотирьох Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: