Рф вдарила по об'єктах генерації та передачі електроенергії у шести областях – Галущенко

Читать на русском
Росія здійснила масовану атаку на об'єкти енергетики. Були атаковані об'єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях, наслідки уточнюються.
Ілюстративне фотоt.me/vitalykoval8

Росія сьогодні, 8 травня, атакувала ракетами об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Наслідки атак уточнюються. «Енергетики вже працюють над їх ліквідацією. Ворог хоче позбавити нас можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії - внесок кожного з нас у перемогу. Особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години», – зазначив міністр.

В Укренерго повідомили, що внаслідок атаки пошкоджено об'єкти генерації. Крім того, пошкоджено обладнання на одному з об'єктів компанії у центральному регіоні.

Нагадаємо, рано-вранці російські війська масовано атакували Україну ракетами та дронами. Вибухи були у Києві, Запоріжжі, Івано-Франківській, Полтавській, Кіровоградській та Львівській областях. Над столицею всі цілі було знищено силами ППО.

Хвиля масованих атак на об'єкти української енергетичної інфраструктури вже завдала збитків на суму понад мільярд доларів.

Але, незважаючи на атаки, у Міненерго запевнили, що поки що тотального блекауту в Україні не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: