Провідні медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати

Читать на русском
ЗМІ закликали ймовірних кандидатів у президенти публічно взяти на себе зобов'язання взяти участь у загальних передвиборчих дебатах перед виборами, які відбудуться у листопаді.
Колаж: galka.if.ua

Низка найбільших американських ЗМІ надіслали листи Джо Байдену та Дональду Трампу, які є імовірними кандидатами на майбутніх президентських виборах США, із закликом провести дебати.

Про це пише ABC News.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Зазначається, що мова йде про телеканали, кабельні мережі, друковані ЗМІ та радіоканали США: ABC News, CBS News, CNN, NBCUniversal News Group і FOX News Media, а також The Associated Press, C-SPAN, NewsNation, Noticias Univision (Univision Network News), NPR, PBS NewsHour і USA TODAY.

Вони написали відкритий лист із проханням до кандидатів у президенти Джо Байдена та Дональда Трампа публічно взяти участь у теледебатах напередодні загальних виборів.

«З огляду на те, що контури загальних виборів 2024 року набувають чітких обрисів, ми – національні новинні організації, що підписалися нижче, – закликаємо ймовірних кандидатів у президенти публічно взяти на себе зобов'язання взяти участь у загальних передвиборчих дебатах перед виборами, які відбудуться у листопаді», – йдеться в листі.

У публікації зазначається, що «цей незвичний крок» відбувається на тлі виборчого циклу, під час якого практика дебатів, що є десятирічною традицією американських виборчих кампаній, зустрічається з невизначеністю як з боку президента Джо Байдена, так і з боку колишнього президента Дональда Трампа.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Зокрема, нагадує ABC News, Трамп, який пропустив усі чотири схвалені Національним комітетом Республіканської партії первинні виборчі дебати 2024 року та відмовився від одних із трьох своїх дебатів із Байденом у 2020 році, з ентузіазмом закликав чинного американського президента взяти участь у трьох загальних дебатах, запланованих на цю осінь.

«Трамп дуже чітко сказав: він готовий обговорювати Джо Байдена в будь-який час, будь-де та в будь-якому місці. Ми знову закликаємо Байдена взяти на себе зобов’язання вести дебати», – заявила прессекретарка Дональда Трампа Каролайн Лівітт.

У той же час кампанія Байдена висловила занепокоєння організацією цих дебатів Комісією з президентських дебатів, сигналізуючи, що позапартійна група, яка спонсорує ці заходи з 1980-х років, не впевнена у своїй здатності організувати «чесні» дебати з Трампом.

Сам Байден здебільшого уникав публічних коментарів щодо участі в дебатах з Трампом. У березні відповідаючи на запитання журналістів, чи буде він брати участь у дебатах, він сказав, що «це залежитиме від того, як Трамп поводитиметься».

Нагадаємо, Дональд Трамп вважає «недоцільним» відвідувати Україну як кандидат у президенти.

Також повідомлялося, що Трамп у березні викликав Байдена на дебати.

Згідно з опитуванням The New York Times та Сієнського коледжу, Дональд Трамп випереджає Джо Байдена на п'ять пунктів на гіпотетичних виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: