ЗМІ назвали кількість виведених з ладу танків Abrams і Leopard в Україні

Читать на русском
Протягом останнніх двох місяців російська армія вивела з ладу 5 з 31 танку Abrams, які США відправили Україні минулої осені.
Фото: nta.ua

Російські війська вивели з ладу 5 із 31 американського танка M1 Abrams, які Пентагон надіслав в Україну восени минулого року. Це сталося протягом двох останніх місяців.

Про це пише The New York Times із посилання на високопоставленого американського чиновника.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

Зазначається, що ще принаймні три танки отримали серйозні пошкодження після відправки у бій цьогоріч.

Крім того, не менше 30 німецьких танків Leopard різних модифікацій було знищено відтоді як вони почали брати участь у бойових діях в Україні.

Видання зауважує, що M1 Abrams вважається одним з наймогутніших танків у світі, але після появи на фронті FPV-дронів він стає усе вразливішим, оскільки безпілотники можуть поцілити у найуразливіші місця частини бойової машини. Це, переважно, там, де його броня найтонша: зверху, в задньому блоці двигуна і в просторі між корпусом і баштою.

«Протягом багатьох років піхота протидіяла танкам, використовуючи міни, вибухові пристрої, гранатомети та протитанкові керовані ракети.

Але безпілотники є не тільки безпечнішим, але й точнішим засобом знищення танків. Оператор може спрямувати БПЛА у найуразливіше місце танка точніше, ніж будь-яку протитанкову ракету. Окрім цього, FPV-дрони можуть добити пошкоджені та покинуті танки, щоб бойові машини було неможливо відновити, витягнувши з поля бою», – йдеться у матеріалі.

Військові експерти, з якими поспілкувалося видання, зазначають, що цей фактор «може змінити саму суть сучасної війни».

За інформацією аналітичного сайту оборонної тематики Oryx, який публікує матеріальні втрати на основі візуальних підтверджень та розвідданих із відкритих джерел, за час повномасштабного вторгнення рф Україна втратила 796 танків, 140 із яких іноземного виробництва.

Росія наразі втратила понад 2900 танків. Водночас, як пише The New York Times, українська сторона стверджує, що кількість знищених російських танків перевищує 7000.

Нагадаємо, що Іспанія планує передати Україні додаткову партію танків Leopard 2.

На думку аналітиків, з якими поспілкувалися журналісти The Washington Post, росія наростила військове виробництво і зможе підтримувати наступ в Україні протягом наступних двох років.

Раніше ми проаналізували, з якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброї – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: