Угорщина не повертатиме в Україну військовозобов'язаних – віцепрем'єр

Читать на русском
Угорщина не екстрадуватиме в Україну чоловіків для служби в армії. Українці мають ухвалити рішення самі.
atv.hu

Угорщина не видаватиме Україні біженців, зокрема, чоловіків призовного віку. Українці самі вирішуватимуть, повертатися їм чи ні.

Про це заявив віцепрем'єр Угорщини Жолт Сім'єн, пише atv.hu.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

За його словами, кожен біженець з України в Угорщині — це вільна людина, яка «вільна вирішувати, чи залишатися їй тут, переїхати на Захід чи повернутися назад».

«Угорщина не видаватиме біженців в Україну. Ми не розглядаємо, чи українці вважають, що людина зобов'язана служити в армії чи ні. Виходячи з елементарної людяності ми не дозволимо відправити їх на смерть», – заявив він.

Жолт Сім'єн зазначив, що щодо закарпатських угорців це також природний національний обов'язок Угорщини.

«Кожен біженець з України перебуває в повній безпеці в нашій країні, і він отримує всю необхідну допомогу, чи то угорець, чи то українець», – додав він.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків, щоб вони «виконали свій громадянський обов'язок».

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас також припустив, що країна може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку.

У Чехії заявили, що не дуже раді на своїй території ухилянтам з України.

Водночас Естонія не планує примусово висилати на територію України чоловіків мобілізаційного віку.

При цьому у Кабміні уточнили, що Україна примусовим поверненням не збирається займатися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: