Шольц заявив, що не змінить свого рішення щодо ракет Taurus для України

Читать на русском
Канцлер Німеччини Шольц не змінить свого рішення щодо ракет Taurus для України – уряд ФРН не постачатиме ЗСУ цей тип зброї.
Фото: Getty Images

Уряд Німеччини не постачатиме Збройним силам України далекобійні ракети Taurus.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком, його цитує Суспільне.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

Він наголосив, що не має наміру змінювати своє рішення щодо цього типу зброї.

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ми виділили допомоги на понад 28 мільярдів євро. Ми поставляли танки, системи протиповітряної оборони. Але що стосується того виду озброєння про яке ви сказали – моє рішення не зміниться», – наголосив політик.

Шольц додав, що Німеччина та Британія і так надають Україні найбільшу допомогу серед усіх країн Європи.

«Ми й надалі тісно співпрацюватимемо, особливо у напрямі тренувань українських військових та зміцнюватимемо базу оборонної промисловості України», – резюмував канцлер.

Нагадаємо, нещодавно Шольц заявив, що робить все можливе, щоб не допустити війни росії та НАТО. Саме цим продиктоване рішення не постачати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

За словами голови Міноборони Німеччини Бориса Пісторіуса, регулярні дискусії про передачу Україні Taurus «шкодять загальному процесу надання військової допомоги для ЗСУ». А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що отримує від Німеччини «роздратовані коментарі» після закликів надати Taurus.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: