Росія готує серію диверсій по всій Європі – Financial Times

Читать на русском
Спецслужби попередили, що росія почала готувати вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на території Європи.
belnovosti.by

Спецслужби попередили, що росія почала готувати вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на території Європи.

Про це пише Financial Times.

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війниЧи готові мешканці Німеччини, Польщі, Литви, Естонії та Британії захищати свою країну зі зброєю в руках у разі вторгнення – на інфографіці результати опитувань.

Спецслужби вважають, що росія вже почала активніше готувати приховані вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на території Європи, безпосередньо і через підставних осіб.

Згідно з оцінками розвідувальних відомств трьох європейських країн, з'являються свідчення про підготовку більш агресивних і скоординованих зусиль з проведення диверсійних дій. Журналісти відзначають, що представники розвідки все частіше заявляють про цю загрозу, намагаючись підвищити пильність.

«Ми оцінюємо ризик контрольованих державою диверсійних дій як такий, що значно зріс», – заявив очільник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Томас Хальденванг.

Він зазначив, що росія зараз почувається комфортно, проводячи операції на європейській землі з високим потенціалом шкоди.

Один високопоставлений європейський урядовець також заявив, що через служби безпеки НАТО передається інформація про «чіткі й переконливі російські зловживання», які є скоординованими та масштабними. На його думку, настав час підвищити обізнаність і зосередитись на загрозі російського насильства для європейської території.

«Посилення побоювань щодо намірів росії завдати фізичної шкоди своїм супротивникам слідують за низкою звинувачень на адресу рф у кампаніях з дезінформації і хакерських атаках», – додають у матеріалі.

Раніше повідомляли, що у Білорусі завершилася восьма підготовка найманців ПВК «Вагнер» до диверсійних операцій на території України.

Також 25 квітня стало відомо, що українські прикордонники розпочали бій з російською диверсійно-розвідувальною групою в Сумській області. Перед цим окупанти влаштували засідку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: