У МВС Німеччини відповіли, чи планують позбавляти українських чоловіків статусу біженців

Читать на русском
Українських чоловіків не позбавлятимуть у Німеччині статусу біженців, заявили у МВС країни. Відмова в наданні консульських послуг не вплине на їхній статус.
Getty Images

Німеччина не планує позбавляти українських чоловіків мобілізаційного віку статусу біженців. Тимчасова відмова України надавати їм консульські послуги на це не вплине.

Про це DW заявив офіційний представник Міністерства внутрішніх справ країни Максиміліан Калль.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

«Я впевнений у тому, що це не вплине на статус біженців з України, які потребують захисту, незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, або чоловіків», – сказав Калль.

При цьому ні він, ні МЗС Німеччини не захотіли коментувати рішення України тимчасово припинити консульське обслуговування чоловіків призовного віку за кордоном – це назвали «суверенним рішенням України».

Нагадаємо, чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном, тимчасово не надають консульських послуг. Докладніше про це – на інфографіці «Слово і діло».

Обмеження діятимуть до набрання чинності законом про мобілізацію, після консульські послуги можна буде отримати, оновивши дані у ТЦК.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони «виконали свій громадянський обов'язок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: