У Міноборони розповіли, скільки коштує забезпечення одного бійця ЗСУ

Читать на русском
У Міноборони оцінили забезпечення одного солдата Збройних Сил України без зброї в 1,2 мільйона гривень.
armyinform.com.ua

У Міноборони оцінили забезпечення одного солдата Збройних Сил України без зброї в 1,2 мільйона гривень.

Про це у коментарі Bloomberg розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

Матеріальна допомога мобілізованим: у яких містах України є виплатиФінансова допомога мобілізованим та контрактникам в Україні коливається від 10 до 50 тисяч гривень. У яких містах виплачують гроші та скільки – на інфографіці.

Утримання одного бійця Збройних Сил України без зброї обходиться державі у 30 тисяч доларів або 1,2 мільйона гривень. Проте Джигир не уточнив, який період часу охоплює така статистика.

Стосовно оборонного бюджету чиновник відзначив, що вартість мобілізаційної кампанії буде залежати від кількох чинників. Зокрема, від кількості людей, що будуть долучатися до війська щомісяця, а також рішення командування щодо проведення ротацій. Впливатиме також й фінансова допомога, яку надаватимуть партнери.

До слова, 12 квітня стало відомо, що Кабінет міністрів ухвалив постанову про доплати у розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців, які перебувають на передовій.

Раніше Кабмін ввів виплати для дітей загиблих українських захисників. Також Верховна рада ухвалила закон про забезпечення права військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: