На Великдень на Херсонщині запровадили додаткові обмеження

Читать на русском
На час Великодніх свят та поминальних днів будуть запроваджені додаткові обмеження на Херсонщині.
Getty Images

Під час великодніх вихідних на території Херсонської міської громади діятимуть додаткові обмеження через часті обстріли рф.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко у Telegram.

Поліція дала українцям важливі рекомендації перед великодніми вихіднимиПоліція не виключає масованих атак росії по Україні на Великдень, 5 травня. Тому слід дотримуватися низки правил.

«Зважаючи на складну безпекову ситуацію, у Херсонській міській територіальній громаді на час Великодніх свят та поминальних днів будуть введені додаткові обмеження. Зокрема, буде діяти заборона на відвідування кладовищ жителями МТГ, крім похоронних процесій», – написав він.

Також буде заборонено проводити богослужіння під час комендантської години та освячення на відкритих територіях культових споруд.

Повідомляється, що релігійним організаціям громади рекомендуємо проводити богослужіння на онлайн-ресурсах для мінімізації присутності віруючих, а святкові заходи (освячення) – лише у приміщенні культових споруд.

Крім того, храми повинні встановити розклад богослужінь так, щоб їх початок та завершення випали не на період комендантської години, враховуючи час на дорогу до храму та від нього.

Нагадаємо, в Україні не Великдень, як і раніше, діятиме комендантська година. Також під час Великодніх вихідних чергуватимуть понад 7 тисяч рятувальників та понад 2200 одиниць спецтехніки.

У Повітряних силах прокоментували ймовірність нового ракетного обстрілу на Великдень, а в поліції дали важливі поради українцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: