Велика Британія оголосить про виділення Україні найбільшої в історії військової допомоги

Читать на русском
Ріші Сунак прибуде до Польщі, щоб оголосити про масштабне збільшення військової підтримки України, включаючи 500 мільйонів фунтів стерлінгів додаткового військового фінансування.
ArmyInform

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у вівторок, 23 квітня, під час візиту до Польщі оголосить про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні.

Про це йдеться на сайті уряду Великої Британії.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

Як зазначається, Сунак прибуде до Польщі, щоб оголосити про масштабне збільшення військової підтримки України, включаючи 500 мільйонів фунтів стерлінгів додаткового військового фінансування та найбільшу в історії Британії військову допомогу Україні.

«Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи. Додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів, про яке було оголошено сьогодні – що веде нас до 3 мільярдів фунтів стерлінгів військової допомоги Великобританії для України цього фінансового року – буде використано для швидкої доставки необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, найбільший в історії пакет обладнання з Великої Британії включатиме:

  • 60 човнів.
  • Більше 1600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow.
  • Понад 400 одиниць техніки, з них 160 захищених транспортних засобів «Хаскі», 162 бронемашини та 78 всюдиходів.
  • Близько 4 мільйонів набоїв до стрілецької зброї.

«Захист України від жорстоких амбіцій росії життєво важливий для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні», - зазначає Сунак.

Кервіник британського уряду зустрінеться з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском і лідери проведуть переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Варшаві щодо європейської безпеки та підтримки України. Потім Сунак вирушить до Німеччини, щоб зустрітися з канцлером Олафом Шольцем у Берліні.

Нагадаємо, нещодавно Столтенберг анонсував нові поставки систем ППО для України.

Також адміністрація президента Джо Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні.

Раніше стала відома дата проведення нової зустрічі у форматі «Рамштайн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: